Programmering Scoreboard

Programmering

Hoofdprogrammering:


Randprogrammering:Handmatig knippen van schapen

Uitgelicht:

Openingsoptocht:


Woensdagmiddag 12 juli: de openingsoptocht Alle gasten eervol onthalen met een gloedvolle openingsceremonie. Dat staat de organisatie en de ambassadeurs van de Wereld Kampioenschappen Schapendrijven 2017 op woensdagmiddag 12 juli voor ogen. Onze ambassadeurs zijn de zeven burgemeesters van de gemeentes Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Stede Broec en Opmeer. Zij dragen als volksvertegenwoordigers dit internationale evenement breed voor het voetlicht en willen het op regionaal niveau kracht bijzetten.

De handlers uit dertig verschillende landen, de internationale jury bestaande uit vijf gerespecteerde leden en alle genodigden worden ’s middags hartelijk ontvangen in de feestelijk aangeklede Hervormde Kerk aan de Radboudstraat te Hoogwoud. Van daaruit zal de openingstocht om 16.00 richting Burgemeester Hoogenboomlaan vertrekken.

Aan het hoofd van de stoet zullen de voertuigen van de Blokkerse Oldtimer Club en de nostalgische bolides van de Lions Club Opmeer rijden, die de VIP’s en leden van de jury zullen vervoeren. Aan weerszijden van schaapsherder Marijke Dirkson lopen de ambassadeurs van het evenement voor een kudde uit. Op signaal van burgemeester Nijpels komt het gevolg in beweging. De herder en haar kudde Kempische heideschapen, de zeven ambassadeurs, de vlag- en vaandeldragers van de dertig deelnemende landen, dertig schoolkinderen met vlaggetjes en de handlers met hun Border Collies. Antieke voertuigen zullen het sluitstuk vormen van deze optocht. Rijdend of te voet gaat het via de Burgemeester Hoogenboomlaan naar de Herenweg 100 te Hoogwoud.

U bent van harte welkom om aan te sluiten!

Geen vervoer...!

...we verzorgen geen vervoer tussen het wedstrijd/camping veld en de openingsoptocht, we verzoeken onze camping gasten vanaf het camping terrein naar de Burgemeester Hoogenboomlaan te wandelen. (+/- 800 meter)

Muziek programmering:

Vrijdag 14 juli
18:00 - 23:00Booming Piano's

Brad Tipp

Zaterdag 15 juli
17:00 - 00:00Henny Huisman

Brad Tipp

Kees de Groot & Sandra van der Meer

Hans Laduc

JamSissies

Zondag 16 juli
18:00 - 23:00Pardoes Recordings

Black Operator

Shepherds Pie

Party & Bullshit

En nog meer muziek met het Snijderkoor Opmeer:

Een breed scala aan Nederlandstalige liedjes.
Tussen het rijke verenigingsleven in deze gemeente vindt u ook 'het Snijderkoor`, een smartlappenkoor. Deze aanduiding is eigenlijk niet meer helemaal correct, omdat het repertoire niet alleen uit `smartlappen` bestaat, maar uit een breed scala aan Nederlandstalige liedjes, van de jaren´50 tot aan hedendaagse Nederlandstalige liedjes.

Zij hebben als doel om gezamenlijk, op een gezellige en ontspannen manier, nederlandstalige liedjes te zingen en dat proberen ze ook nog op een zo goed mogelijke manier te doen. Als koor onderscheiden zij zich vaak door de meerstemmige manier waarop de liedjes worden gezongen. Ook hebben ze een behoorlijke "Mannensectie" hebben waardoor de verhouding tussen mannen-en vrouwenstemmen goed in balans is.

Tijdens de pauze van de halve finale ( 15 juli) op het hoofdveld treedt het 40 koppige Snijderkoor voor u op.

Braderie, Fair & Brocante markt:


De organisatie van de Wereld Kampioenschappen Schapendrijven 2017 pakt breed uit. De wedstrijden van dit evenement vinden op verschillende terreinen plaats, onder andere op het hoofdterrein. Hier, op het hoofdterrein aan de Herenweg 100 te Hoogwoud, gemeente Opmeer, wordt op vrijdagmiddag 14 juli van 13.00 tot 20.30 uur, zaterdagmiddag 15 juli van 13.00 tot 19.00 uur en zondag 16 juli van 13.00 uur tot 19.00 uur een indrukwekkende braderie georganiseerd voor jong en oud. Een kindvriendelijke buitenfair met smaak voor iedereen. Kleurrijke Foodtrucks te kust en te keur, terrasjes, zitjes en live muziek. Er is van alles te zien en te beleven, genoeg voor uren relaxed struinen en vermaak.

Kom gezellig snuffelen langs de kramen met woon- en groendecoraties, lifestyleartikelen en brocante. Kom kijken bij het aanbod natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten, het assortiment outdoor artikelen en alle schaap gerelateerde items. De kinderen vinden hun vermaak op het kinderplein waar een reuze zandbak van 10 kuub speelzand te vinden is. Daar staat ook een timmertafel en kunnen zij zich gratis laten schminken. Struin langs de stands met prachtig West-Friese streekproducten en de stalletjes waar van alles te verkrijgen is om de innerlijke mens te verwennen. Misschien sluit U aan bij een workshop of is het tijd voor het genot van een hapje of drankje bij een van de vele gespecialiseerde Foodtrucks.

De wedstrijden Schapendrijven vinden plaats op verschillende terreinen maar juist op dit hoofdterrein zijn ze het mooist om te zien. Misschien komt u speciaal voor dit aantrekkelijke schouwspel of komt u voor de gezelligheid en het aanbod van de braderie. Hoe dan ook: u bent van harte welkom om volop te komen genieten!

Braderie op het hoofdterrein van het evenement, Herenweg 100 Hoogwoud. Alle dagen gratis parkeren op aanwijzing van de parkeerwachten.

Vrijdagmiddag 14 juli 13.00 – 20.30 uur. Iedereen heeft deze middag gratis toegang.

Zaterdagmiddag 15 juli 13.00 – 19.00 uur. Toegang €5,- per persoon, kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang.

Zondagmiddag 16 juli 13.00 – 19.00 uur. Toegang €5,- per persoon, kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang.

Wandelroute:

Wandelen! Een heerlijke activiteit in de buitenlucht! Wandelschoenen aan en gaan. We willen de Wereld Kampioenschappen Schapendrijven 2017 tot een geweldig evenement maken. Daarom is een prachtige wandelroute samengesteld door onze vrijwilligers. Een wandelroute van 8 kilometer die u door het groene, waterrijke West-Friese landschap voert.

Op zaterdag 15 juli van 10.00 tot 15.00 uur en op zondag 16 juli van 10.00 tot 13.00 uur vertrek vanuit het evenement op het hoofdterrein.


We hebben in wandelspecialist Peter Koelemeijer Schoenmode uit Spanbroek een sponsor gevonden die de organisatie van deze wandelroute van harte ondersteunt. Mede dankzij deze sponsor kunt u kosteloos deelnemen aan de wandelroute. Het ticket WKS 2017 verkregen aan de kassa van het hoofdterrein aan de Herenweg 100 is die dag tevens uw entreekaart voor deze route en andere routes (fietsroute en museumroute)

Informatie en inschrijving bij de stand van Peter Koelemeijer Schoenmode, die u kunt vinden vlak na de toegang van het hoofdterrein. Bij inschrijving ligt daar een leuke actie voor u klaar.
U bent van harte welkom!

Onze dank aan alle enthousiastelingen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Het ticket WKS 2017 verkregen aan de kassa van het hoofdterrein aan de Herenweg 100 is die dag tevens uw entreekaart voor deze route, ook voor de andere routes (Museumroute en fietsroute)

Wilt u zich ook inschrijven voor de wandelroute?

Meld u dan aan bij de informatie stand op het hoofdterrein op de Herenweg 100 te Hoogwoud. U bent van harte welkom!

Mede mogelijk gemaakt door sponsor Klaver Makelaardij

Museumroute:

Ons West-Friese erfgoed in Hoogwoud, onze musea binnen handbereik! Tijdens de Wereld Kampioenschappen Schapendrijven 2017 krijgt u als bezoeker van het evenement aan het hoofdterrein de unieke gelegenheid om kosteloos drie musea te bezoeken en gebruik te maken van een speciale huifkarpendel.

Op zaterdag 15 juli van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag 16 juli van 10.00 tot 16.00 uur vertrek vanuit het evenement op het hoofdterrein.


De Museumboerderij West-Frisia te Hoogwoud, molen de Lastdrager te Hoogwoud en het Rundveemuseum te Aartswoud hebben de handen ineen geslagen en in samenwerking met organiserend team WKS 2017 een prachtig programma opgesteld. Mede mogelijk gemaakt door sponsor Klaver Makelaardij te Nieuwe Niedorp.

Vanuit het evenement kunt u per huifkar de rit maken naar deze musea, waar u uit- en ook op kunt stappen, om na bezoek aan de musea teruggebracht te worden naar het hoofdterrein.

Het ticket WKS 2017 verkregen aan de kassa van het hoofdterrein aan de Herenweg 100 is die dag tevens uw entreekaart voor deze route inclusief huifkarpendel, maar ook voor de andere routes (wandelroute en fietsroute)

Informatie en inschrijving voor deze museumroute bij de stand van de Museumroute/Museumboerderij West-Frisia, molen de Lastdrager en het Rundveemuseum, die u kunt vinden vlak na de ingang van het hoofdterrein.

Wij danken alle betrokken vrijwilligers, Museumboerderij West-Frisia, de Lastdrager, het Rundveemuseum en sponsor Klaver Makelaardij van harte!

Wilt u zich ook inschrijven voor de museumroute?

Meld u dan aan bij de informatie stand op het hoofdterrein op de Herenweg 100 te Hoogwoud. U bent van harte welkom!

Fietsroute:

Fietsen! Een heerlijke activiteit in de buitenlucht! Pak de fiets –met of zonder ondersteuning- en ga. We willen de Wereld Kampioenschappen Schapendrijven 2017 tot een geweldig evenement maken. Daarom is een prachtige fietsroute samengesteld door onze vrijwilligers. Een fietsroute van 37 kilometer die u door het groene, waterrijke West-Friese landschap voert.

Op zaterdag 15 juli van 10.00 tot 15.00 uur en op zondag 16 juli van 10.00 tot 13.00 uur vertrek vanuit het evenement op het hoofdterrein.


We hebben in het familiebedrijf van Icycle, specialist in elektrische fietsen te Wognum, een sponsor gevonden die de organisatie van deze fietsroute van harte ondersteunt. Mede dankzij deze sponsor kunt u kosteloos deelnemen aan de fietsroute.

Het ticket WKS 2017 verkregen aan de kassa van het hoofdterrein aan de Herenweg 100 is die dag tevens uw entreekaart voor deze route en andere routes (wandelroute en museumroute).

Informatie en inschrijving voor deze museumroute bij de stand van de Museumroute/Museumboerderij West-Frisia, molen de Lastdrager en het Rundveemuseum, die u kunt vinden vlak na de ingang van het hoofdterrein.

Wij danken alle betrokken vrijwilligers, Museumboerderij West-Frisia, de Lastdrager, het Rundveemuseum en sponsor Klaver Makelaardij van harte!

Wilt u zich ook inschrijven voor de fietsroute?

Informatie en inschrijving bij de stand van IcycleShop, die u kunt vinden vlak na de toegang op het hoofdterrein op de Herenweg 100 te Hoogwoud. U bent van harte welkom!

Visclinic:


De Wereld Kampioenschappen Schapendrijven 2017 in de gemeente Opmeer spreken iedereen aan. Zaterdag 15 juli aanstaande. wordt op een van de terreinen een Visclinic voor kinderen georganiseerd. Hoe zou je het vinden om als Very Important Fisher deel te nemen aan een Visclinic en de daaraan gekoppelde viswedstrijd?

Dierenspeciaalwinkel Koenis uit Spanbroek en Nipro Hengelsport uit Sint Maarten hebben het mogelijk gemaakt om twee topvissers te strikken: Gerry Ursem en Peter Slikker. Zij zijn de gedreven krachten van Hengelsport Obdam en omstreken. Dankzij bovengenoemde sponsors staan deze mannen met een geweldig team klaar om een prachtig programma aan te bieden.

Ben je 8 jaar of ouder, maar niet ouder dan 14 jaar? Ben je een buitenmens? Wil je horen, zien en leren van deze twee super enthousiaste topsportvissers? Geef je dan op voor een Visclinic-De-Luxe die niet misstaat bij de karaktervolle Wereld Kampioenschappen Schapendrijven 2017. Je leert een vistuig maken en gaat het uittesten. Je leert verstaan hoe je met respect voor de natuur en al wat leeft kan vissen.

Na de Visclinic en de gezamenlijke lunch, die gesponsord wordt door plaatselijke ondernemers "Slagerij schouten" & "Spar Amsen", worden de juniorsportvissers per huifkar naar de Langereis gereden. Daar aan het water (einde Mienakker links) wordt de wedstrijd rond 13.30 geopend door de wethouder van Opmeer. Officiële aangelegenheid! Veertig jonge sportvissers, komt dat zien!

Na de wedstrijd, die rond 14.30 beëindigd wordt, vertrekt de huifkar richting Highwood Farm (Gouwe 44) voor de prijsuitreiking. Daar worden de jonge deelnemers getrakteerd op een frietje mét.

Deelname aan de Visclinic is gratis en bestemd voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. De inschrijving starte maandag 15 mei. Stuur een mail naar slikko@quicknet.nl. Er is plek voor de eerste 40 kinderen die zich aanmelden. Vol is vol. Voor hengels wordt gezorgd.

De Wereld Kampioenschappen Schapendrijven in de gemeente Opmeer worden gehouden op 12, 13, 14, 15 en 16 juli 2017.

Boer zoekt Knecht:


De Nederlandse melkveehouder heeft diervriendelijkheid, duurzaamheid en het milieu hoog in het vaandel staan. Wij vinden het mooi als jullie, de jeugd, weten waar de melk vandaan komt. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich betrokken voelen bij het boerenbedrijf en haar groene landschap. De nieuwe zuivel van Jersey Melk, Deen Supermarkten, Dierenspeciaalzaak Koenis en Klaver Makelaardij hebben het mede mogelijk gemaakt dat de kinderen terecht kunnen op deze bijzondere dag van “Boer zoekt Knecht”.

- Ben je 8 jaar of ouder, maar niet ouder dan 14 jaar?

- Ben jij een hulpvaardige vroege vogel?

- Zou jij altijd al, paarden willen verzorgen, koeien melken en kalfjes voeren?


Dan kun je op zaterdag 15 juli of zondag 16 juli een dagdeel meedoen en leren van de boer!

Geef je (gratis) op voor “Boer zoekt Knecht”! Vol is Vol!

Waar wacht je nog op?! Duik in een kast op zoek naar laarzen en een overall en geef je op voor “Boer zoekt Knecht”. De familie van Dolder vindt het fantastisch als je komt helpen met het werk bij de dieren! Er staat een team enthousiaste vrijwilligers klaar om te ondersteunen. Je wordt daarnaast rondgeleid en krijgt bij alles uitleg. En als het halverwege de planning tijd is om te gaan eten staan de gedekte picknicktafels klaar in het stro en kunnen alle boerenknechten gratis aanschuiven.

Een boer moet verstand hebben van de kwaliteit van zijn land en de bijhorende slootjes. Daarom staat ook een uitstapje naar de weide op het programma. Joka van Gosliga en Ada Frankfurt nemen jullie mee op avontuur het land in. Schepnetjes mee en gaan. Joka is biologe en kan prachtig vertellen over al het leven in de bodem, in het water en op het veld. Je zult zien dat het ervan wemelt!

Om je in te schrijven stuur je een mail naar knecht@hartvoorwestfriesland.nl met daarin beschreven:
- Naam (Van de deelnemer)
- Adres
- Leeftijd
- Telefoonnummer (van ouders of verzorgers)

Via dat zelfde email adres geven we de aanvullende informatie.

Deelname aan “Boer zoekt Knecht” is gratis maar vol is vol!.

Strobalenstapelen:

Op vrijdagavond 14 juli vindt het spektakel Hooi-, stro en zaagsel stapelen weer plaats.
Deze wedstrijden worden gehouden op het terrein aan de Gouwe 44 Highwoodfarm van de familie Schoorl en de organisatie ervan is in handen van de Blokkerse Oldtimer Club.

Dit schouwspel start om 18.30 uur. Komt allen kijken, de toegang is vrij.
Indien u liever zelf in actie komt, formeer dan een team! Informatie en opgave bij voorzitter Jaap de Wildt blokkerseoldtimerclub@gmail.com

Tijdens dit event zal om 20.00 uur Jetje 553, de 100.000 liter melkkoe van de familie Schoorl, gehuldigd worden door burgemeester Nijpels.

Na de huldiging gaat de finale van het Hooi-, stro- en zaagselstapelen van start. Aansluitend is er een gezellig feest in de tent met DJ. Het organiserend team van de WK Schapendrijven dankt de organisatie de BOC hartelijk voor deze festiviteiten.Kinderplein

Als wij denken aan een feest voor jong en oud, dan denken we meteen aan geschminkte snoetjes en een reuze grote zandbak.
Want de blij gezichtjes van onze jongste gasten doet ons allemaal goed!

Op zaterdag 15 juli en op zondag 16 juli is het kinderplein geopend van 13.00 tot 19.00 uur en kunnen kinderen tot en met twaalf jaar zich gratis laten schminken door het team dat een beetje kan toveren met het palet van schmink.

Als het kinderplein geopend is, kun je naar de timmertafel komen. Iets moois maken van hout en spijkers, wie wil dat nou niet?
Met goede timmerzin en misschien een beetje hulp van ouders en/of verzorgers gaat dat vast lukken!

Het kinderplein is de beschutte, schaduwrijke plek onder de vrolijk versierde star-tent op het hoofdterrein.
Daar is de grote berg speelzand te vinden waarin naar hartenlust gespeeld kan worden met dank aan onze sponsor tuincentrum de Boet te Hoogwoud.

De kinderen en hun ouders en/of verzorgers zijn daar van harte welkom. Ouders en/of verzorgers; opgelet! Verlies uw kind(eren) niet uit het oog!
Het team van het kinderplein heeft geen enkele verantwoordelijkheid voor de kinderen die komen spelen.

De organisatie van de WK Schapendrijven 2017 danken onze vrijwilligers en sponsor tuincentrum de Boet van harte.


Daarnaast is er een chillplek voor kinderen met autisme en HSP;

Voor kinderen met autisme of HSP is een evenement als het WK met al haar nevenactiviteiten ook een geweldige belevenis. Zij hebben het echter nodig om zich zo nu en dan even terug te trekken uit alle drukte omdat de vele prikkels hen teveel kunnen worden. Helene Zack, eigenaar van Praktijk Ruggespraak (www.praktijkruggespraak.nl) uit Blokker, initieert daarom de realisatie van een Chillplek voor kinderen met autisme of hoog sensitiviteit HSP tijdens de buitenactiviteiten van het WK. Een afgeschermde plek waar de kinderen zich terug kunnen trekken en waar ze bijvoorbeeld naar een luisterboek luisteren, zich bezighouden met het aanwezige ‘friemel-materiaal’ of gewoon even lekker ‘chillen’ op de hooibalen.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Hanneke Tinor-Centi van HT-C Communicatie en Marketing via htinorcenti@hotmail.com of 06-46590516.

De oldtimers van de Blokkerse Oldtimer Club

De Blokkerse Oldtimer Club is een goede partner van het organiserend team Wereld Kampioenschappen Schapendrijven 2017. Tijdens de openingstocht zullen de oude tractoren en andere voertuigen van deze bevlogen Club te bewonderen zijn.

Aan Gouwe 44, Highwoodfarm van de familie Schoorl, tijdens de kwalificaties van de Wereld Kampioenschappen (veld 3), is op zaterdag 15 juli gedurende de gehele dag een show van allerlei oldtimers te zien.
De toegang tot dit terrein is gratis. Op het demoveld kunt u zien hoe in vroegere jaren het veld werd bewerkt. Deze dag in de spotlight de Miedema landbouwwagen. Er wordt een poging gedaan de langste rij Miedemawagens te vormen (het vorige record staat op 18). De BOC roept eigenaren op zich aan te melden om het record te verbreken! (Miedemawagens type A/AC>30 blokkerseoldtimerclub@gmail.com) Om 13.00 uur zal voorzitter Jaap de Wildt een officiële telling houden om vervolgens met de stoet de weg op te gaan voor een ronde door het dorp.

Verschillende Oldtimers van de BOC zijn ook op het Hoofdterrein aan de Herenweg te bewonderen. Zondag zullen alle oldtimers van de BOC na een rondrit aankomen op het hoofdterrein.

De organisatie van de WK Schapendrijven dankt de organisatie van de BOC heel hartelijk voor haar inzet en bijdrage.

De oldtimers van de Lions Club Opmeer

De organisatie van de Wereld Kampioen Schapendrijven 2017 is blij met alle hulp en ondersteuning om het evenement kleurrijk en aantrekkelijk te maken.

De luxe bolides van de Lions Club Opmeer zullen tijdens de openingsoptocht ingezet worden om de gerespecteerde jury en de ereleden van de ISDS (moederorganisatie van de Wereld Kampioenschappen Schapendrijven) te vervoeren naar het hoofdterrein.

Daar op het hoofdterrein zijn deze pareltjes van nostalgie te bewonderen gedurende het gehele evenement. De organisatie van de WK Schapendrijven dankt de Lions Club Opmeer heel hartelijk voor haar bijdrage.

De open Boerderijdagen:

De Nederlandse melkveehouder heeft diervriendelijkheid en duurzaamheid hoog in het vaandel. Kom kijken op twee verschillende melkveehouderijen tijdens de Wereld Kampioenschappen Schapendrijven 2017. Op gezette tijden (let op!), gaan staldeuren van enthousiaste melkveehouders wijd open om iedereen een uniek kijkje te gunnen op hun bedrijf tijdens de Open Boerderijdagen.

De familie van Dolder nodigt U van harte uit op zaterdag 15 juli van 10.00 - 16.00 uur en zondag 16 juli van 10.00 - 15.00 uur op het erf en in de stallen om te zien hoe een echte boerderij eruit ziet. Kom kijken bij de koeien en kalfjes. Kom met je voetjes in het stro. De familie en vrijwilligers leiden U met trots rond op de melkveehouderij en beantwoorden alle vragen.

De gebroeders André en Hans Groot zijn beretrots op hun biogasinstallatie. Op zaterdag 15 juli van 10.00 – 16.00 uur willen zij hun enthousiasme met U delen en vertellen zij alle ins en outs van deze “groene motor” U bent die dag van harte welkom.

Met een hartelijk woord van dank aan de families, alle vrijwilligers, sponsoren en partners van het evenement.

Familie van Dolder, Koningspade 31A te Hoogwoud De gebroeders Groot, Herenweg 100 te HoogwoudThemadag voor melkveehouders

Op zaterdag 15 juli zijn alle melkveehouders van harte welkom om op de hoogte gebracht te worden van nieuwste ontwikkelingen in de melkveehouderij. Actuele zaken worden besproken in een zomerse, ontspannen setting tijdens een themadag. Agrarisch gerelateerde bedrijven presenteren zich met stands. Deze themadag wordt gehouden aan de Koningspade 31A te Hoogwoud waar U te gast bent bij de familie van Dolder.

Aanvullende informatie betreffende tijd, aanmelding en thematiek volgt spoedig op deze site. Deze dag is mede mogelijk gemaakt door de NMV. Onze grote dank voor alle inzet van betrokkenen, de familie van Dolder, Gebr. Groot, vrijwilligers, partners en sponsoren.Seniorendag:


Seniorenmiddag woensdag 12 juli aanstaande De Wereld Kampioenschappen Schapendrijven spreken iedereen aan. De organisatie nodigt alle 65- plussers van de gemeente Opmeer van harte uit voor een feestelijke seniorenmiddag op de dag van de opening, woensdag 12 juli. Van 14.00 uur tot 17.00 uur zijn zij het hooggeëerde publiek wat ingewijd wordt in de wereld van het schapendrijven en zitten zij, onze gewaardeerde ouderen, op de 1e rang tijdens de officiële opening van de kampioenschappen.

Een groot team vrijwilligers staat klaar alle genodigden geheel kosteloos te onthalen op het hoofdterrein aan de Herenweg 100. Stichting het Glaswerk en haar mensen, team WK en verschillende sponsoren ondersteunen dit evenement om onze senioren een onvergetelijke middag te bezorgen met een rijk gevuld programma.

De muzikale verzorging is in goede handen bij Wil Luiken en de gasten worden ontvangen met thee of koffie en appeltaart. Aansluitend heeft het WK Team een demonstratie schapendrijven in petto en komt de fijngevoelige Border Collie in actie. Een bijzondere gelegenheid om het ultieme samenspel tussen oefenmeester (handler) en hond, voorzien van uitleg over hun optreden, van nabij te mogen aanschouwen!

Festiviteiten rond het schapendrijven op West-Friese bodem kunnen niet zonder Hollandse folklore. Daarom treden deze middag de Hoogwouder Dansers op en komen vervolgens Kaasdragers uit Alkmaar met een demonstratie. In deze goede traditie past ook een advocaatje met slagroom en dat -of een ander ceremonieel drankje- wordt de 65-plussers dan ook aangeboden.

Terug naar boven