Veel gestelde vragen

Wanneer vindt het evenement plaats?

Het evenement vindt plaats van woensdag 12 tot en met zondag 16 juli 2017.

Waar vindt het WK Schapendrijven plaats?

Het WK Schapendrijven vindt plaats op drie locaties. Zie onderstaand:
Veld 1: Hoofdterrein Herenweg 100, Hoogwoud (landeigenaren de gebroeders Groot)
Veld 2: Koningspade 31A, Hoogwoud (landeigenaren familie van Dolder)
Veld 3: Highwoodfarm Gouwe 44, Hoogwoud (landeigenaren familie Schoorl) 

Hoe kom ik bij het evenement?

Boot: vanuit Groot-Brittanië vaart DFDS Seaways eens per dag van Newcastle naar IJmuiden. Hoogwoud is maar 47 kilometer verwijderd van IJmuiden.

Vliegtuig: per vliegtuig is Nederland het best bereikbaar via Luchthaven Schiphol. Bijna alle bekende luchtvaartmaatschappijen vliegen meerdere malen per dag naar deze bestemming. De afstand vanaf het vliegveld naar Hoogwoud is ongeveer 65 kilometer. 

Auto: Vanaf Leeuwarden of Amsterdam: Volg A7 tot afslag 10, daarna N241. Volg vanaf daar de borden. Openbaar Vervoer: van Hoorn NS/Obdam tot Schoolstraat, Hoogwoud.
(klik op hier om uw reis te plannen)

Waar kan ik parkeren?

Bij ieder veld zijn voldoende parkeergelegenheden. Volg de borden parkeren Veld 1, 2 of 3 en vanaf daar wordt u verder geholpen.

Zijn alle velden te voet bereikbaar?

Het is mogelijk om alle velden te voet te bereiken. Tussen veld 1 en 2 is een wandelpad, voor veld 3 moet u een wat grotere afstand afleggen.

Moet ik entree betalen? Zo ja, hoeveel?

Van woensdag tot en met vrijdag is er vrij entree. Op zaterdag en zondag betaalt u 5 euro per persoon.

Moet ik vooraf een entreekaart kopen?

Het is mogelijk online een entreekaart te kopen via: http://wkschapendrijven.nl/entrance-tickets/. Het is ook mogelijk om entree te betalen op het terrein.

Moeten kinderen ook entree betalen?

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Ouder dan 12? Dan rekenen we 5 euro per persoon op zaterdag en zondag. De overige dagen is vrij entree.

Ik heb een entree kaart gekocht, maar geen e-ticket ontvangen. Hoe zit dat?

Na uw aankoop heeft u een bevestigingsmail ontvangen. Deze bevestigingsmail is direct uw toegangsbewijs. Indien u deze bij de entree laat zien krijgt u toegang tot het terrein.

Ik kan mijn bevestigingsmail niet meer vinden, wat nu?

Niet getreurd, wij hebben alle aankopen in ons systeem opgeslagen. Meld u bij de entree-gastenlijst, dan zoeken wij uw aankoop in ons systeem op.

Zijn honden toegestaan?

Honden zijn toegestaan mits deze zijn aangelijnd, zich netjes gedragen en de ontlasting wordt opgeruimd.

Is het mogelijk om eigen consumpties mee te brengen?

Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te brengen. U kunt genieten van al het lekkers in de kleurrijke foodtrucks op het terrein. Daarnaast zijn er voldoende barren voor natte versnaperingen.

Leuk dat schapendrijven, maar hoe werkt het eigenlijk?

De sport wordt nog leuker als u het begrijpt. Via deze link vindt u de speluitleg: http://wkschapendrijven.nl/speluitleg-schapendrijven/

Hoeveel en welke landen doen er mee?

Er zijn 247 deelnemers uit 30 verschillende landen. Via deze link vindt u de volledige deelnemerslijst: https://www.worldsheepdogtrials.org/competing-nations/

Hoe kan ik tijdens het evenement betalen?

Bij de kassa en op het evenemententerrein kunt u zowel contant als met pin betalen.

Ik heb munten over, wat nu?

U kunt de munten bij de kassa gewoon weer inleveren, dan ontvangt u uw geld terug.

Kan ik ook extra geld opnemen?

Indien er voldoende geld beschikbaar is kunt u extra geld opnemen bij de kassa.

Kinderen

Is het evenement ook geschikt voor kinderen?

Is het evenement ook geschikt voor kinderen?
Jazeker! Als wij denken aan een feest voor jong en oud, dan denken we meteen aan geschminkte snoetjes en een reuze grote zandbak.
Want de blij gezichtjes van onze jongste gasten doet ons allemaal goed! 

Op zaterdag 15 juli en op zondag 16 juli is het kinderplein geopend van 13.00 tot 19.00 uur en kunnen kinderen tot en met twaalf jaar zich gratis laten schminken door het team dat een beetje kan toveren met het palet van schmink.

Als het kinderplein geopend is, kun je naar de timmertafel komen. Iets moois maken van hout en spijkers, wie wil dat nou niet? 
Met goede timmerzin en misschien een beetje hulp van ouders en/of verzorgers gaat dat vast lukken!

Het kinderplein is de beschutte, schaduwrijke plek onder de vrolijk versierde star-tent op het hoofdterrein. Daar is de grote berg speelzand te vinden waarin naar hartenlust gespeeld kan worden met dank aan onze sponsor tuincentrum de Boet te Hoogwoud. 

De kinderen en hun ouders en/of verzorgers zijn daar van harte welkom. Ouders en/of verzorgers; opgelet! Verlies uw kind(eren) niet uit het oog! 
Het team van het kinderplein heeft geen enkele verantwoordelijkheid voor de kinderen die komen spelen.

Daarnaast is er een chillplek voor kinderen met autisme en HSP;
Voor kinderen met autisme of HSP is een evenement als het WK met al haar nevenactiviteiten ook een geweldige belevenis. Zij hebben het echter nodig om zich zo nu en dan even terug te trekken uit alle drukte omdat de vele prikkels hen teveel kunnen worden. Helene Zack, eigenaar van Praktijk Ruggespraak (www.praktijkruggespraak.nl) uit Blokker, initieert daarom de realisatie van een Chillplek voor kinderen met autisme of hoog sensitiviteit HSP tijdens de buitenactiviteiten van het WK. Een afgeschermde plek waar de kinderen zich terug kunnen trekken en waar ze bijvoorbeeld naar een luisterboek luisteren, zich bezighouden met het aanwezige ‘friemel-materiaal’ of gewoon even lekker ‘chillen’ op de hooibalen. 

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Hanneke Tinor-Centi van HT-C Communicatie en Marketing via htinorcenti@hotmail.com of 06-46590516.

Tribunes

Moeten kinderen ook entree betalen?

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Ouder dan 12? Dan rekenen we 5 euro per persoon op zaterdag en zondag. De overige dagen is vrij entree.Zijn er nog tribunekaarten beschikbaar?

Alle tribunekaarten zijn uitverkocht. Er is gelukkig voldoende ruimte om de wedstrijden vanaf de velden te bekijken.

Ik heb tribunekaarten gekocht, maar geen kaarten ontvangen. Hoe zit dat?

Na uw aankoop heeft u een bevestigingsmail ontvangen. Deze bevestigingsmail is direct uw toegangsbewijs. Indien u deze bevestiging in combinatie met uw ID/paspoort laat zien bij de entree krijgt u vanuit de organisatie het juiste bandje. De tickets staan ook op naam, dus als u de mail niet kunt aantonen is er een lijst met namen waar u op staat. Met dit bandje kunt u gebruik maken van de tribunes.

Ik kan mijn bevestigingsmail niet meer vinden, wat nu?

Niet getreurd, wij hebben alle aankopen in ons systeem opgeslagen. Meld u bij de entree-gastenlijst, dan zoeken wij uw aankoop in ons systeem op.

Ik kan mijn bevestigingsmail niet meer vinden, wat nu?

Niet getreurd, wij hebben alle aankopen in ons systeem opgeslagen. Meld u bij de entree-gastenlijst, dan zoeken wij uw aankoop in ons systeem op.

Gastenlijst/sponsoren

Ik sta op de gastenlijst, waar kan ik mij melden?

U kunt zich bij de entree, onderdeel gastenlijst melden. U ontvangt daar het juiste bandje waarmee u toegang krijgt tot het terrein.

Ik ben sponsor, waar kan ik mij melden?

U kunt zich bij de entree, onderdeel gastenlijst melden. U ontvangt daar het juiste bandje waarmee u toegang krijgt tot het terrein en de sponsortent.

Terrein

Is het terrein toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn?

Op het hoofdterrein (veld 1) is rekening gehouden met mensen die slecht ter been zijn. Let op: er blijven gedeelten op het terrein waar alleen gras is.

Mag ik een eigen stoel meenemen?

Het meebrengen van een eigen stoel is toegestaan. Uiteraard gaat het dan wel om klapstoelen en dergelijken die niet van grote omvang zijn of gevaarlijk kunnen zijn voor de omgeving en anderen.

Pers

Ik wil graag verslag doen van het evenement, waar kan ik mij aanmelden?

Graag vooraf aanmelden via info@hartvoorwestfriesland.nl. Via deze weg wordt u aangemeld als pers. Aangemeld? Meld u dan bij de entree van het evenement, onderdeel gastenlijst. U ontvangt het juiste bandje waarmee u toegang krijgt tot het evenement.

Is het toegestaan foto’s en video’s te maken?

Als u komt filmen of fotograferen met professionele apparatuur, vraag dan van tevoren toestemming via info@hartvoorwestfriesland.nl. Als bezoeker is het toegestaan om foto’s/video’s te maken.

Accommodatie

Tijdens het evenement wil ik graag overnachten, kan dat?

In West-Friesland zijn er volop mogelijkheden om te overnachten. Op deze pagina vindt u onze aanbevelingen: http://wkschapendrijven.nl/accommodatie

Plannen van uw reis of het boeken van een accommodatie?

Onze partner The Travel club helpt u hier graag bij. Neem vrijblijvend contact met haar op via: +31 6 51592503 petra.haisma@thetravelclub.nl www.thetravelclub.nl/petrahaisma

Camping

Wat is de locatie van de WK-camping?

De WK-camping is op veld 2. Adres: Koningspade 31A, Hoogwoud

Vanaf wanneer kan ik inchecken?

U kunt inchecken vanaf 12 juli

Welke voorzieningen zijn er op de camping?

Er zijn douches, toiletten, electriciteit en water? op de camping aanwezig.

Vanaf wanneer kan ik inchecken?

U kunt inchecken vanaf 12 juli.

Ontbijt?

Heeft u betaald voor ontbijt, dan is dit elke dag sochtens vroeg beschikbaar in de grote tent naast het campingveld.

Uitchecken?

De camping is tot en met 16 juli beschikbaar, we vragen iedereen om voor het middaguur op 17 juli van de camping weg te zijn ivm het opruimen van het terrein.

Automatisch toegang tot het evenement?

Als u een campingplaats heeft betaald heeft u meteen gratis toegang tot het evenementen terrein (niet de tribunes).

Als ik geen campingkaart heb, mag ik dan wel de camping op?

Nee, alleen mensen met een camping-polsbandje (die dus een campingkaart hebben gekocht) mogen de camping op. Hier wordt op gecontroleerd.

Eigen consumpties?

Het is toegestaan eigen consumpties mee te nemen naar de camping, we vragen iedereen wel heel netjes met het veld om te gaan. Ruim a.u.b. wel al het afval op, na het evenement loopt hier weer vee

Eigen consumpties?

Het is toegestaan eigen consumpties mee te nemen naar de camping, we vragen iedereen wel heel netjes met het veld om te gaan. Ruim a.u.b. wel al het afval op, na het evenement loopt hier weer vee

Mag ik met mijn auto of bestelbus, waarin ik een matras heb liggen, de camping op?

Nee, een echte camper mag natuurlijk wel op de camping. Auto’s moeten gewoon op de parkeerplaats staan.

Mag ik met mijn vrachtwagen de camping op?

Vrachtwagens zijn niet toegestaan op de camping.

Mag ik een aggregaat meenemen?

Nee, dit is op last van de brandweer niet toegestaan.

Hebben jullie stroom en water op de camping?

Ja er is stroom en water.

Kan ik ergens mijn mobiele telefoon opladen?

Er is geen oplaadpunt voor telefoons op de camping of het terrein. Er is elektriciteit op de camping aanwezig zodat u deze op eigen gelegenheid kunt opladen.

Waar kan ik terecht voor de gevonden voorwerpen?

Graag afgeven bij de informatietent op het campingveld.

Programmering

Waar kan ik het tijdschema van de wedstrijden vinden?

Via deze link kunt u het tijdschema van de wedstrijden vinden: http://wkschapendrijven.nl/evenement-tijdschema/

De specifieke tijden per wedstrijd en deelnemer staan in het WT magazine van de ISDS, deze is tijdens het evenement verkrijgbaar op het terrein.

Waar kan ik het informatie over de randprogrammering vinden?

Via deze link vindt u de informatie over alle overige activiteiten: http://wkschapendrijven.nl/programmering/

Waar is de officiele opening?

Via deze link vindt u de informatie over de optocht en officiele opening: http://wkschapendrijven.nl/programmering/

Is de officiële opening voor iedereen toegankelijk?

Iedereen is van harte welkom om achteraan de stoet naar Herenweg 100 aan te sluiten en aanwezig te zijn bij de officiële opening op het terrein.

Welke activiteiten vinden er naast het schapendrijven plaats?

Braderie/markt/foodtrucks/muziek/kinderplein

Op het hoofdterrein wordt vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur een grootse braderie/markt gehouden met meer dan tachtig kramen. Kinderen vermaken zich op het grote kinderplein, volwassenen genieten van al het lekkers in de kleurrijke foodtrucks met terrassen en de diversiteit aan livemuziek. Onder meer Henny Huisman, Booming Piano's en 80's/90's. 't Kerkhuys verzorgt de muzikale invulling op zaterdagmiddag en Pardoes neemt de zondagavond voor haar rekening.

Wandel- en fietsroute

De organisatie stelde wee prachtige routes samen die de deelnemers door het groene, waterrijke West-Friese landschap voeren. Een wandeltocht van 8 kilometer en een fietsrit van 37 kilometer. Vertrekken kan zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur en zondag van 10.00 tot 13.00 uur. Meer informatie en inschrijven bij de stand van Peter Koelemeijer Schoenmode en iCycle, aan de ingang van het hoofdterrein.

Musea-route

Elke bezoeker van het evenement krijgt de unieke gelegenheid om kosteloos drie musea te bezoeken en gebruik te maken van een speciale huifkarpendel. Museumboerderij West-Frisia en molen de Lastdrager in Hoogwoud en het Rundveemuseum in Aartswoud openen hun deuren op zaterdag en zondag. Vanaf het hoofdterrein vertrekt de huifkar naar deze musea, waar men ook weer kan opstappen na de bezichtiging.

Strobalen stapelen

Op vrijdagavond 14 juli vindt het spektakel Hooi-, stro en zaagsel stapelen weer plaats.
Deze wedstrijden worden gehouden op het terrein aan de Gouwe 44 Highwoodfarm van de familie Schoorl en de organisatie ervan is in handen van de Blokkerse Oldtimer Club.

Dit schouwspel start om 18.30 uur. Komt allen kijken, de toegang is vrij. Indien u liever zelf in actie komt, formeer dan een team! Informatie en opgave bij voorzitter Jaap de Wildt blokkerseoldtimerclub@gmail.com 

Huisregels

Bekijk hier onze huisregels: Huisregels

Staat uw vraag hier niet tussen of heeft u iets anders te melden?

Voor overige vragen en dergelijke kunt u contact opnemen met Diede Bouma via info@hartvoorwestfriesland.nl of +31 6 52 67 35 50.