Young Handlers

In de afgelopen jaren hebben de Wereld Kampioenschappen Schapendrijven (World Sheepdog Trials) vijf maal plaatsgevonden. Elk van de vier Britse Eilanden is tenminste eenmaal gastheer geweest.

Nu zijn wij gastheer. Maar dit is niet de enige reden waarom we zo ongelooflijk trots zijn en kunnen spreken van een unieke gebeurtenis. Voor het eerst in de geschiedenis van de World Trials zullen young handlers (handlers jonger dan 21jaar) actief zijn in een aparte wedstrijdklasse.

De organisatie van de Wereld Kampioenschappen Schapendrijven 2017 heeft het initiatief genomen om deze wedstrijdklasse in het leven te roepen. De ISDS (moederorganisatie van de World Sheepdog Trials) heeft het idee positief ontvangen en heeft alle steun verleend om dit initiatief vorm te geven.

Op zaterdagmorgen 15 juli om 8.30 uur zal gestart worden op veld 3. Daar zullen 25 young handlers en hun Border Collies zich inzetten voor de overwinning. Zaterdagmiddag omstreeks 13.30 zullen de beste van hen strijden in de semi-final eveneens op veld 3.

Op zondagmiddag omstreeks 12.00 uur zullen de eerste 2 finalisten van de young handlers starten op het hoofdveld. Rond 16.45 zullen de laatste 3 finalisten van deze klasse de strijd aangaan.

Zaterdag de gehele dag op veld 3 aan de Gouwe 44 Highwoodfarm (gratis toegang) en zondagmiddag op het hoofdveld aan de Herenweg 100. Op beide adressen is van alles te genieten en te beleven; kom allen om deze strijd volgen en bemoedig deze jonge helden. U bent van harte welkom!


- De young handlers lopen op zaterdag 15 juli 2017 en de beste 5 lopen op zondag de finale.

- Om als young handler te mogen starten dien je op de dag van de trial jonger te zijn dan 21 jaar.

- Voor young handlers geldt geen inschrijfgeld.

- Inschrijvingen zullen via de ISDS verlopen, op het door de ISDS verstrekte formulier.Meer informatie zal hier en op de ISDS website (www.worldsheepdogtrials.org) worden geplaatst zodra deze beschikbaar is!